Interview bestuur | #5 Coördinator Sydney

Interesse in een bestuursjaar bij het International Research Project? In deze serie interviewen we de huidige bestuursleden om jou een kijkje te geven in hoe een bestuursjaar er nou precies aan toe gaat! Vandaag aan het woord, onze Coördinator Sydney!

Kun je iets vertellen over je (studie)achtergrond?
In 2015 ben ik begonnen op de Hogeschool Rotterdam aan International Business. Mijn interesse werd hiervoor gewekt toen ik in het zakendistrict van Sydney (ironisch I know) allemaal koffie meetings zag. Echter had ik zelf te weinig uitdaging op het HBO en heb ik toen besloten naar Amsterdam te gaan om hier Communication Science aan de Universiteit van Amsterdam te studeren. Inmiddels ben ik daar nu mee klaar en begin ik in September aan mijn master

Hoe ben je bij het IRP gekomen?
Vorig jaar heb ik een commissie bij de MAA gedaan. IRP is de allergrootste commissie van de MAA en klonk echt super gaaf. Ik wou graag nog meer praktijk ervaring opdoen en het aansturen van commissieleden leren. Daarom heb ik me toen aangemeld voor het MAA bestuur in de rol van voorzitter. Dan mag je namelijk het IRP coördineren. Dit was voor mij de perfecte combinatie aangezien ik dus naar het buitenland mag, en tegelijk leer hoe je een organisatie runt.

Waarom ben je bij het IRP gegaan?
Ik wou ervaren hoe het is om in een complete andere cultuur te werken in plaats van te reizen. Door een maand veldonderzoek te doen in een land als India krijg je naar mijn idee de inzichten die je verder helpen in het maken van keuzes omtrent je carrière. Zo merk je meteen of een leven als expat en/of consultant wat voor jou is.

Kan je ons vertellen over jouw rol binnen het IRP?
Jazeker! Een rol als coördinator kan een beetje vaag klinken. Mijn taak is om de verbinding tussen de MAA -de vereniging gekoppeld aan het IRP- en het IRP te maken en sterk te houden. Dit is niet alleen voor het doorvoeren van beleidsdoeleinden en zorgen dat het allemaal in lijn is, maar ook op persoonlijk vlak. Verder ben ik ook de vertrouwenspersoon van het IRP en doe ik de persoonlijk ontwikkelingsgesprekken met de voorzitter van het IRP om haar te helpen met haar persoonlijke doelen bereiken.

Wat zijn jouw leukste bestuurstaken?
Het allerleukste aan mijn functie is dat ik van iedereen mee krijg waar ze mee bezig zijn en ze kan zien groeien en daar dus ook bij helpen. Voor mij is MAA voorzitter en IRP coördinator echt de beste combinatie. Het leukste vind ik om te kijken hoe we de vereniging en het IRP kunnen laten groeien en strategieën door te voeren. Daarnaast haal ik er ook heel veel energie uit door de voorzitters van commissies te helpen met hun aansturing en uitdagingen. Omdat we merkten dat het soms lastig is om in te schatten wat je nou doet als voorzitter en hoe je kan leren heb ik dit jaar een voorzitters workshop geïntroduceerd.

Wat heb je tot nu toe geleerd door deel te nemen aan het IRP?
Echt samenwerken en dan bedoel ik niet in een projectgroepje dat na een aantal weken weer klaar is. Ik heb dingen geleerd over mezelf waarvan ik bijvoorbeeld dacht dat het alleen vervelend kon zijn voor mezelf, maar in werkelijkheid kon dit ook effect hebben op anderen. Hierdoor werd ik heel bewust van mijn eigen gedrag en heb ik geleerd dit te verbeteren wat weer waardevol is voor in de toekomst. Niet belangrijk om te vergeten is dat je jezelf steeds meer ontwikkelt in het aansturen van een team. Dit is een doorlopend leerproces, maar wel heel erg leuk.

Wat vind je het meest waardevol aan je IRP ervaring?
Je leert veel bedrijven kennen in een relatief korte tijd en krijgt heel veel verschillende soorten trainingen. Zo hebben wij drie trainingen gehad over India m.b.t zaken doen en cultuurverschillen, stress management training, een time management training, een samenwerkingstraining en ga zo maar door. Kortom, verschillende trainingen die jou laten ontwikkelen op vlakken die je niet in je studie leert.

Hoe is het om het IRP met je studie te combineren?
Het eerste half jaar heb ik mijn studie afgerond en dat was prima. Daarna heb ik ervoor gekozen 3 tot 4 dagen in de week te gaan werken (ook in de weekenden) bij Swapfiets wat goed te combineren is. Vergeet niet dat je wel strak moet plannen en je agenda bij moet houden omdat je anders jezelf wel voorbij loopt. Het kan op sommige momenten zeker pittig zijn, maar dat is het meer dan waard!

Wat was tot nu toe het leukste moment van het afgelopen jaar?
Pfoe! Voor mij is het jaar een aan een lopend stuk van leuke momenten, maar als ik maar een moment mag kiezen dan toch wel het beleidsweekend. Op dit moment kenden we elkaar eigenlijk nog niet echt goed. Door dit te plannen werd de band meteen sterk en leerden we elkaar al heel goed kennen op verschillende vlakken wat weer heel waardevol was voor onze samenwerking.

Zou je het nog een keer doen als het kon?
Absoluut!

Hoe ziet de toekomst er voor jou uit na het IRP?
In september begin ik aan mijn masteropleiding en ga me dat jaar focussen op wat ik nou echt wil doen als ik de collegebanken uitloop en een carrière wil opbouwen.

Heeft Sydney je helemaal enthousiast gemaakt voor de functie van Coördinator/Voorzitter van de MAA? Solliciteer dan nu door je CV, motivatiebrief (in het Engels) en je resultaten van de 16 personalities personality test te mailen naar career-officer@ma-amsterdam.nl. Geef in je sollicitatie 2 functies aan waar je interesse in hebt! De sollicitaties vinden plaats van 21 april t/m 1 mei en het nieuwe bestuur wordt op 1 mei bekend gemaakt!