Wavemaker | Stagiair Research

Wavemaker zoekt een Stagiair Research

Passie voor onderzoek en communicatie? En wil je weten hoe wij onze communicatie- en mediastrategieën optimaliseren voor de grootste adverteerders van Nederland met de nieuwste onderzoeken? Lees dan verder.

Ben jij op zoek naar een leuke en uitdagende stage? Wavemaker is op zoek naar een Stagiair Research voor de afdeling Analytics & Insights voor een periode van 4-5 maanden.

Wie zijn wij?

Wavemaker is een media- en creative content bureau. Met onze expertise op het gebied van media, content en technologie werken wij dagelijks samen met onze klanten aan diverse mediastrategieën en tactische uitwerking in offline en online kanalen, digitale creatie, conceptontwikkeling en influencer marketing. Wij werken samen met sterke merken zoals VodafoneZiggo, FrieslandCampina, Zalando, IKEA, Mentos, Netflix en Toyota.

Wavemaker is onderdeel van GroupM, de mediatak van WPP. In hartje Amsterdam zitten wij (in normale tijden) in het Amsteldok campus, de nieuwe creatieve en sociale hub voor alle WPP collega’s. Gewoon om beter geïntegreerd werk te maken voor onze klanten. Wavemaker heeft op de 5e etage een relaxte, comfortabele werkomgeving met fantastisch uitzicht over de stad en daarnaast worden in het pand inspirerende activiteiten georganiseerd, zoals workshops, lezingen en sport.

Het Analytics & Insights-team van Wavemaker houdt zich bezig met verschillende vormen van onderzoek: van reclame-effectonderzoek tot merkonderzoek en onderzoek naar mediagedrag. We zijn daarmee de adviseurs voor de rest van de organisatie, en een partner voor het Strategie-team.

Over de stage

De onderzoeksmethoden, die tijdens een studie aan bod komen, worden in het onderzoeksteam van Wavemaker in de praktijk gebracht. Het gaat om een stage waarin je met een groot aantal verschillende projecten te maken krijgt en waarin je een ondersteunende rol hebt bij het verwerken, analyseren en interpreteren van data en bij het maken van presentaties voor onze klanten. Daarin werk je nauw samen met de mensen van de onderzoeksafdeling, maar ook met mensen die verantwoordelijk zijn voor de mediastrategie en mediaplanning. Je krijgt hierdoor een breed beeld van hoe de communicatiewereld in de praktijk werkt, wat voor soort onderzoeksprojecten er door adverteerders worden uitgevoerd en hoe wij onze klanten adviseren in hun communicatiestrategie en -planning. Naast het meewerken op de afdeling is er ook ruimte om te werken aan een afstudeer- of stageopdracht. Wavemaker heeft de beschikking over diverse tools, interessante databases en onderzoeksresultaten, waardoor het altijd mogelijk is om een geschikte en actuele afstudeerdopdracht te bedenken die aansluit bij de studie en bij jouw en onze wensen.

Wie zoeken wij:

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, zelfstandige, proactieve bachelor of master student die veel affiniteit heeft met het doen van kwantitatief onderzoek. Er wordt van je verwacht dat je bekwaam bent in het werken met Excel en PowerPoint, daarnaast is kennis van SPSS een pré. We zoeken iemand die minimaal 4 dagen per week beschikbaar is.

 • WO opleiding; studierichting communicatiewetenschap, media en cultuur etc.;
 • Analytisch sterk;
 • Gebruikerskennis van Microsoft Office, vooral vaardig met Excel en PowerPoint;
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Communicatief vaardig;
 • Pro-actief en ondernemend;
 • Interesse in media en onderzoek.

Wat wij je bieden:

 • Een stagevergoeding van € 450,- bruto per maand (bij een fulltime stage);
 • Startdatum in overleg, bij voorkeur per januari of februari 2023;
 • Een klantportfolio met enkele van de grootste merken ter wereld;
 • Een open en prettige werksfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn;
 • Een internationale, inspirerende omgeving waar je samenwerkt met ambitieuze collega’s;
 • Een groot nationaal en internationaal netwerk (Wavemaker, GroupM, WPP);
 • Opleiding ‘learning on the job’ door de diversiteit aan klantvraagstukken maar ook door trainingen binnen Wavemaker, GroupM en Greenhouse.

Nieuwsgierig geworden?

Stuur ons je cv en je persoonlijke motivatie en wij nemen contact met je op!

GroupM (MediaCom, Wavemaker and Mindshare) is an equal opportunity employer. We view everyone as an individual and we understand that inclusion is more than just diversity – it’s about belonging. We celebrate the fact that everyone is unique and that’s what makes us so good at what we do. We pride ourselves on being a company that embraces difference and truly represents the global clients we work with.

Link

https://jobs.jobvite.com/groupm-emea/job/omaIlfwj