Online Marketing Specialist Decodata | Stage

“Ben jij klaar om je online marketing carrière een knallende start te geven? Of wil je in de afrondende fase van je studie relevante werkervaring opdoen? Eventueel in combinatie met het schrijven van je scriptie? Bij Decodata kan het allemaal als onze marketing/communicatie specialist! Een plek in een bruisende start up omgeving waarin veel ruimte is voor eigen keuzes, te leren én impact te maken.

 

Over ons

We zijn een dynamisch, enthousiaste en inclusieve B2B SaaS startup. Een goede teamspirit en het creëren van blije klanten met een tof product is voor ons het allerbelangrijkst.

Bij Decodata weten we als geen ander hoe de wereld van interieurproducten draait. Uit eigen ervaring weten we hoe uitdagend, tijdrovend en frustrerend het verwerken van productspecificaties kan zijn. Voor zowel bestaande als nieuwe interieur collecties. Daarom hebben we een oplossing ontwikkeld die het overgrote deel van het handwerk automatiseert en slimme verrijkingen toevoegt. Dit geeft ruimte voor meer creativiteit en daar dragen we graag aan bij. Decodata is daarmee de eerste SaaS-oplossing voor het structureren, converteren én verrijken van interieur data. We noemen dit: Disrupt by creating structure. En dit willen we met zoveel mogelijk relevante partijen delen en hen ervan overtuigen om mee te gaan in ons ecosysteem om de meubelbranche vooruit te brengen.

 

Jouw missie

Als online marketing specialist word je onderdeel van het team en zul je volop de ruimte krijgen om te leren en je eigen ideeën te valideren. Met jouw passie voor marketing en/of communicatie kun je direct impact maken en kun je theorie naar de zakelijke praktijk brengen. Hierin staat leren voorop en zul je begeleid worden door ervaren specialisten.

Een growth mindset vinden we belangrijk en hiermee draag je bij aan het succes door mee te helpen om relevante leads te genereren vanuit de interieurwereld. Je doet dit o.a. op basis van matching persona’s en meewerken aan een uitpuilende funnel. Testen, leren en opschalen zit in je DNA.

Naast de leadgeneratie en contentmarketing, versterk je proactief onze reputatie als thought leader op het gebied van innovatie in de meubelbranche. Hiervoor maak je o.a. visualisaties en geschreven content. Of zet je betaalde marketing campagnes op naar eigen inzicht (onderbouwd met data).

Je voelt de vrijheid om te experimenteren en je learnings te delen. Daarnaast ben je een teamspeler die waarde komt brengen en spar je met onze CCO om als team successen te realiseren voor onze partners. Dit vieren we dan ook graag met elkaar.

 

Wat we van je verwachten

 • Je hebt een studie achtergrond in marketing of communicatie. Idealiter ben je bekend met contentmarketing, het opstellen hiervan en enkele tools die ervoor zorgen dat je creatieve ideeën tot werkelijkheid komen.
 • Internship is voor 5 dagen per week voor ongeveer 6 maanden.
 • Je bent proactief en hebt een ‘can-do’ attitude.
 • Je bent analytisch sterk en werkt (sport) graag in teamverband, waarbij je positief bijdraagt aan de innovatieve en enthousiaste startup mindset. Je wilt graag groeien en je hebt of krijgt op basis van feedback geven en nemen een goed beeld van jezelf en de omgeving
 • Perfect Nederlands en Engels in woord en geschrift
 • Ervaring met content creatie en/of creatief schrijven
 • Pre: een achtergrond in meubelen en/of online retail.

 

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een werkplek waar je kan groeien, succesvol je studie kan afronden en/of een succesvolle start maakt in het werkende leven.
 • De mogelijkheid om gecombineerd met deze stage je scriptie schrijven onder actieve begeleiding.
 • Een eventuele aanvullende opleiding (denk aan Growth Marketing) is ook bespreekbaar als dit waarde toevoegt.
 • Uiteraard bieden we je naast alle begeleiding een passende stagevergoeding.
 • Een gaaf team en een fijne werkomgeving. Wij regelen de gezamenlijke lunch op kantoor, spelen competities rondom de voetbaltafel en organiseren regelmatig borrels (voor fun en/of om successen te vieren). Of als de zon schijnt, pakken we een boot en varen we samen door de Amsterdamse grachten.

 

Interesse?

Heb je vragen, kijk hier voor meer informatie. Of wil je direct solliciteren? Stuur dan je CV en motivatie naar eric@decodata.io