GroupM | Online Marketeer

Wil jij meewerken aan reclamecampagnes voor de grootste merken in Nederland? Wil jij leren hoe je het maximale uit digitale campagnes kan te halen? Dan hebben wij een mooie startersrol voor jou in ons Programmatic Advertising team!

GroupM

GroupM is een dochter van WPP, WPP bekend als het wereldwijde advertising conglomeraat. GroupM voert activiteiten uit voor o.a. de mediabureaus Wavemaker, Mindshare en MediaCom. Daarnaast worden binnen GroupM verschillende activiteiten centraal aangestuurd en verwerkt, zoals o.a. Digital Data Hub, Business Intelligence, Proces Management, Marketing Intelligence, Trading en Quality Management.

GroupM is een dynamisch, jong en ambitieus bedrijf waar, wereldwijd gezien, met duizenden (Young) Professionals wordt gewerkt voor de mooiste klanten. Zo hebben we in Nederland alleen al honderden collega’s in Amsterdam, Eindhoven en Sittard die werken voor tientallen klanten zoals Unilever, KPN en Netflix.

In ons onderkomen ‘Amsteldok’ (voorheen Rivierstaete aan de Amstel) werk je op grote hoogte met uitzicht over Amsterdam in een state-of-the-art en inspirerende werkomgeving.

De functie 

Steeds meer content wordt online geconsumeerd via platformen als Netflix, YouTube en NU.NL. Consumenten kunnen programma’s bekijken en artikelen lezen waar en wanneer ze maar willen. Het medialandschap in Nederlands verandert snel en daarmee ook de mogelijkheden voor adverteerders. Ons team helpt klanten met het opzetten van digitale mediastrategieën om consumenten online te bereiken.

Advertising beweegt altijd mee met de consument, wat digital advertising één van de meest innovatieve en snelst groeide vakgebieden binnen het marketingveld maakt. Wil jij dit explosief groeiende vakgebied leren begrijpen en het verschil maken voor onze klanten, dan zoeken wij jou!

Als Starter Programmatic Advertising bij GroupM ga je deel uitmaken van een ambitieus, dynamisch en gezellig team binnen onze organisatie. Je leert alle kneepjes van het vak, zodat jij kunt gaan werken aan het onlineverhaal van de grootste merken in Nederland. Denk aan klanten als Unilever, Ikea, Nike, Coca-Cola, Subway & TOTO. Je leert hoe je een strategie op maat maakt en voorstelt aan jouw klant. Vervolgens implementeer je jouw mediaplan en optimaliseer je op basis van data om tot het beste resultaat te komen. Jouw campagnes zijn onderdeel van de performance of branding strategie van de tofste merken van ons land, en jij helpt deze merken groeien.

Hoe ziet een dag bij GroupM er uit?

Als Starter Programmatic Advertising begin je met een uitgebreid inwerktraject, waarin je door middel van kennissessies met je collega’s en praktische opdrachten de kneepjes van het vak leert. Je leert alles over de advertentietechnologieën, publishers en partners (e.g. Google, Talpa en RTL), innovaties en campagnestrategieën. Zo vergaar je de kennis en skills om je tot Programmatic Specialist te ontwikkelen.

Als Programmatic Specialist begin je de dag met een goede bak koffie, of thee natuurlijk. Je opent je dashboards om de budgetten en performance van je klanten te checken. Jij wil altijd voor het beste resultaat gaan, dus jouw campagnes moeten daadwerkelijk impact maken voor de klant. Daarom gebruik je data om je campagnes te monitoren en te optimaliseren met reclamesystemen (zoals Xandr, DV360, Amazon Ads en Google Ads). Na afloop van de campagne trek je heldere conclusies en deel je je aanbevelingen op een professionele manier met de klant waarmee zij verder kunnen bouwen aan hun merk. Deze aanbevelingen verwerk je vervolgens in de campagnestrategie voor nieuwe campagnes.

Daarnaast zit innovatie in je DNA. Je wordt namelijk medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en promoten van innovatieve oplossingen binnen onze organisatie. Hierbij kun je denken aan interactieve of dynamische video, in-game advertising, podcasts of Connected TV.

Een rol om je tanden in te zetten dus! 

Wij vragen:
 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Interesse in Online Marketing en Online Video/Audio
 • Ervaring is niet vereist, een sterke drijfveer om te leren wel!
 • Nieuwsgierig, analytisch, kritisch, proactief en communicatief sterk (voertaal is Engels)
 • Je herkent jezelf in onze kernwaarden Innovation, Dedication en Fun
Wij bieden:
 • Open communicatie en een fijne werksfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn;
 • Goede arbeidsvoorwaarden en ontwikkelmogelijkheden;
 • Flexibele werkplek en werktijden;
 • Mogelijkheid om in het buitenland te werken (max 60 dagen per jaar);
 • Een fijne kantoorplek op een mooie locatie in Amsterdam (Rivierenbuurt);
 • Een team met veel kennis, kunde en gezelligheid.
 • Vrijdagmiddag borrels en events op de rooftop aan de Amstel;
 • WPP card met perks.
Interesse?

We nodigen je graag uit om te solliciteren. Klik op de link onderaan deze vacature en stuur ons je cv en je persoonlijke motivatie. Ben jij degene die ons versterkt in het realiseren van onze ambities? Dan maken we graag kennis met je: we bellen je voor een eerste kennismaking en/of nodigen je uit op ons hoofdkantoor in Amsterdam.

https://jobs.jobvite.com/groupm-emea/job/oawkjfw3