Ontmoet het bestuur! – Voorzitter

Kun je iets vertellen over je (studie)achtergrond?
Ik ben begonnen met International Business op de Hogeschool Rotterdam, omdat ik toen al wist dat ik graag het zakenleven in wilde. Mijn interesse werd hiervoor gewekt toen ik in het zakendistrict van Sydney (ironisch I know) allemaal koffie meetings zag. Grappig is dat ik deze nu zelf mag doen met het bestuur en leden! Tijdens mijn HBO jaar had ik te weinig uitdaging en heb ik toen besloten om Communication Science aan de Universiteit van Amsterdam te studeren. Ik heb dit tijdens mijn bestuursjaar afgerond en focus nu volledig op de MAA. In september begin ik aan mijn master in Business Administration: Strategy & Organisation.

Hoe ben je bij MAA gekomen?
Vorig jaar heb ik een het Speeddate Event georganiseerd wat ik erg leuk vond om te doen. Na afloop vond ik dat ik nog meer kon leren en het groter kon trekken door een bestuursjaar bij de MAA te gaan doen. Ik wou graag nog meer praktijkervaring opdoen en het aansturen van teams leren. Daarom heb ik me toen aangemeld voor het MAA-bestuur in de rol van voorzitter. Dan mag je namelijk het IRP coördineren. Dit was voor mij de perfecte combinatie aangezien ik dus naar het buitenland mag, en tegelijk leer hoe je een organisatie runt.

Waarom ben je bij MAA gegaan?
De MAA hielp mij in het ontwikkelen van wat ik na mijn studie wil gaan doen en hoe ik daar kom. Zo organiseert de MAA verschillende trainingen, in-housedagen en events waarbij je bedrijven op een andere manier leert kennen dan in een sollicitatie. Op deze manier krijg je dus een veel beter beeld van waar je kracht ligt en wat jij waardeert binnen een organisatie. Verder is het is waardevol om op zo’n jonge leeftijd, terwijl je nog niet hoog in een bedrijf zit, leert om leiding te geven aan een bestuur en leden.

Kan je ons vertellen over jouw rol binnen het MAA bestuur?
Als voorzitter van het MAA-bestuur ben je eindverantwoordelijk voor alles omtrent de vereniging. Hierdoor ben je op de hoogte van alles wat er speelt en krijg je dus ook alles mee van trainingen en consultancy cases tot sollicitaties voor commissies en bedrijven voor events. Een erg diverse en uitdagende rol. Daarnaast coördineer ik de grootste commissie: het International Research Project. Ik maak hierbij deel uit van het IRP-bestuur waardoor ik mee kan op de reis samen met het bestuur en de 12 student consultants. Met dit project krijg je veel trainingen in acquisitie, stress en time-management en cultuurverschillen.

Wat zijn jouw leukste bestuurstaken?
Eigenlijk is de diversiteit het allerleukst. Zo ben ik de ene dag bezig met de strategie en het doorvoeren van de (lange termijn) doelen en de vereniging te laten groeien en de andere dag ben ik koffies aan het drinken met bestuursleden om hen te helpen met het behalen van hun persoonlijke doelen.

Wat heb je tot nu toe geleerd door deel aan het bestuur?
Ik heb geleerd om echt samen te werken, maar dan ook echt samen te werken, maar je ziet ook veel verschillende bedrijven van binnen en krijgt trainingen op gebieden die je niet krijgt tijdens je studie. Zo is een sollicitatietraining echt iets dat mij geholpen heeft.

Wat vind je het meest waardevol aan MAA-ervaring?
Om eerlijk te zijn vind ik het moeilijk om een ding te benoemen wat voor mij het meest waardevol is geweest dit jaar. Je leert zo ontzettend veel dat je eigenlijk bewust stil moet staan bij wat er allemaal gebeurd. Waar ik het meest in gegroeid ben is het leren managen en leidinggeven aan groepen en dus ook verschillende mensen. Hierdoor heb ik de kans gehad om te zien in wat voor verbanden mijn rol als voorzitter of coördinator dus veranderd.

Hoe is het om MAA met je studie te combineren?
Goed! Ik heb, zoals eerder vermeld, mijn bachelor afgerond tijdens dit jaar. Daarna ben ik een paar dagen per week gaan werken wat goed te doen was! Nou moet ik wel zeggen dat het je niet lukt als je niet goed plant en je agenda niet goed bijhoudt, maar als je dat blijft doen is het zeker te doen als je maar de ambitie hebt!

Wat was tot nu toe het leukste moment van het afgelopen jaar?
Ons etentje voor de Open Drinks en de drinks zelf! Van tevoren hebben we wel gehoord dat dit erg belangrijk was, maar wisten we niet zo goed wat we konden verwachten, aangezien dit aan het begin van het jaar was. Dit was een van onze eerste momenten om te bonden en later die avond bleek dat het zo succesvol was dat het aantal mensen niet eens in de bar pasten! Dit was het eerste moment dat mij liet zien wat je wel niet kan bereiken als je met zijn allen knokt.

Zou je het nog een keer doen als het kon?
Absoluut! Ik heb zoveel geleerd over mezelf en over het werken in een organisatie, maar ook zeker over bedrijven. Het is echt een ervaring die ik aan iedereen zou aanraden om op te doen.

Hoe ziet de toekomst er voor jou uit na MAA?
In september begin in met mijn master en mijn doel is deze Cum Laude te halen. Verder wil ik zeker meer in-housedagen en events bezoeken en trainingen volgen om zo klaar mogelijk te zijn voor het zoeken van een baan. Momenteel lijkt een management traineeship mij heel interessant, maar wie weet waar ik achter ga komen volgend jaar!

Lijkt deze functie iets voor jou? Solliciteer dan nu door je CV, motivatiebrief (ENG/NL) en je resultaten van de 16 personalities personality test te mailen naar career-officer@ma-amsterdam.nl. Geef in je sollicitatie 2 functies aan waar je interesse in hebt! De sollicitaties vinden plaats van 20 april t/m 1 mei en het nieuwe bestuur wordt op 1 mei bekend gemaakt!