Ontmoet het bestuur! – Vice-chairman

Kun je iets vertellen over je (studie)achtergrond?
Ik heb mijn bachelor opleiding Hospitality Business Administration aan de Hogere Hotelschool Den Haag gevolgd, dependance Amsterdam. Daarna heb ik tijdens het MAA bestuursjaar een Master in Management, Digital Business and Innovation gedaan aan Nyenrode Business Universiteit. Tom en ik komen allebei van Nyenrode, terwijl de rest van het bestuur van de UvA en VU komt. Recentelijk ben ik afgestudeerd!

Hoe ben je bij MAA gekomen?
Ik ben bij de MAA gekomen doordat ik over de vereniging te horen kreeg bij collegepraatjes die bij Nyenrode werden gehouden. Dat is een van de manieren hoe de MAA zich kan promoten voor nieuwe leden, commissieleden en dus bestuursleden. Vervolgens werd ik gecontact en overgehaald via LinkedIn.

Waarom ben je bij MAA gegaan?
Het leek mij leuk om ook een andere studie/carrière oriëntatie te verkennen en praktische dingen te leren naast de serieuzere studie gerelateerde dingen iets hands-on te kunnen doen.

Kan je ons vertellen over jouw rol binnen MAA?
Als penningmeester en secretaris onderhoudt ik voornamelijk het contact met alle (alumni) leden en beheer ik het budget. Ook coördineer ik drie hele leuke commissies: de Lustrum Commissie en Alumni ambassadors en Careers Beyond Borders. Om je een idee te geven van één van de commissies: Careers Beyond Borders is een commissie die een trip naar het buitenland organiseert voor 25 studenten (inclusief het bestuur) met bezoeken aan interessante bedrijven. Verder help ik de penningmeesters en secretarissen van alle commissies zodat de MAA efficiënt gerund wordt. De rol als vice-chairman is dus heel divers met verschillende verantwoordelijkheden, hierdoor heb je nooit een dag die er hetzelfde uit ziet!

Wat zijn jouw leukste bestuurstaken?
De leukste bestuurstaken vind ik het creëren van budgetten voor de commissies, de maandelijkse update van de financiën en het coördineren van de commissies. Ook is het erg leuk om met het bestuur te brainstormen over nieuwe ideeën en events.

Wat heb je tot nu toe geleerd door deel te nemen aan MAA?
Begeleiden van verschillende commissies, budgetteren en teamwork. Met het begeleiden van commissies leer je om te gaan als eindverantwoordelijke voor een bepaald project of uitdaging die moet worden opgelost. Het budgetteren is een handige skill om tijdens je bestuursjaar in alle vrijheid te ontwikkelen. Ook heb ik mezelf ontwikkeld door meerdere activiteiten te combineren (studie en bestuursjaar).

Wat vind je het meest waardevol aan MAA ervaring?
Het leren van in een team werken en multitasken. Zoals ik al zei, als je in een team bepaalde vraagstukken hebt of uitdagingen aan moet pakken, leer je in een team met verschillende mensen en achtergronden om samen tot de oplossing te komen.

Hoe is het om MAA met je studie te combineren?
Aan het begin is het natuurlijk even uitvogelen om je tijd efficiënt in te richten, maar dat krijg je al vrij snel onder de knie en daarna is het alleen maar leuk dat je naast je studie nog iets kan ondernemen! Ook is het gelukt om binnen de tijd van mijn Master te kunnen afstuderen.

Wat was tot nu toe het leukste moment van het afgelopen jaar?
Een week voordat we met Careers Beyond Borders naar Berlijn gingen, organiseerde de commissie een pub quiz om iedereen een beetje te leren kennen voordat je met elkaar 5 dagen op stap gaat!

Zou je het nog een keer doen als het kon?
Jazeker! Erg leerzaam.

Hoe ziet de toekomst er voor jou uit na MAA?
Hopelijk werk ik na de zomer bij een leuke consultant in de digital strategy tak!

Lijkt deze functie iets voor jou? Solliciteer dan nu door je CV, motivatiebrief (ENG/NL) en je resultaten van de 16 personalities personality test te mailen naar career-officer@ma-amsterdam.nl. Geef in je sollicitatie 2 functies aan waar je interesse in hebt! De sollicitaties vinden plaats van 20 april t/m 1 mei en het nieuwe bestuur wordt op 1 mei bekend gemaakt!