Ontmoet het bestuur! – Marketeer

Kun je iets vertellen over je (studie)achtergrond?
Ik heb de bachelor economie- & bedrijfseconomie op de VU afgerond op met als met specialisatie marketing. Ik was erg enthousiast over de studie en heb ervoor gekozen om nu de master Marketing te doen, ook aan de VU! Verder heb ik een minor e-commerce & online business gevolgd.

Hoe ben je bij MAA gekomen?
Via via hoorde ik van een evenement van de MAA. Dit was mijn eerste ontmoeting met de MAA en had daarna besloten om bij de Media & Branding commissie te gaan. Zodoende werd ik enthousiast om een bestuursjaar te volgen.

Waarom ben je bij MAA gegaan?
De goede balans tussen serieuzer oriënteren waar ik later terecht zou willen komen en de sociale activiteiten van de MAA, maakt het voor mij een passende associatie. Tegen de tijd dat ik met de MAA te maken kreeg, was ik al (bijna) klaar met mijn bachelor.

Kan je ons vertellen over jouw rol binnen MAA?
Ik vervul de rol van marketeer. Dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor de uitstraling en promotie van de MAA. Dit houdt in dat je in september en februari bezig bent om nieuwe (actieve) leden te promoten en verder ben je het hele jaar door bezig om de vier grote evenementen te helpen ondersteunen met promotie, maar ook de kleinere workshops, trainings en in-house days te promoten. Verder ben je coördinator van de Media & Branding commissie, die helpen met het maken van promo materiaal en helpen foto’s/videos op evenementen te maken. Ook ben je verantwoordelijk voor het updaten van de website en de sociale kanalen.

Wat zijn jouw leukste bestuurstaken?
Het leukste is dat je ervaring kan op doen door de sociale kanalen te beheren en je de ruimte hebt om je eigen creativiteit door het jaar heen te vrije loop te laten!

Wat heb je tot nu toe geleerd door deel te nemen aan MAA?
Je doet veel ervaring op in hoe je in een team moet werken, hoe je een team begeleidt en je leert een balans vinden tussen veel verschillende taken. Zo is de taak van marketeer erg gevarieerd, waardoor je af en toe veel moet schakelen met meerdere mensen en taken.

Wat vind je het meest waardevol aan MAA ervaring?
Wat erg waardevol is, is dat je een goed netwerk kan opbouwen met mensen die dezelfde interesses hebben. Verder heb ik een goed beeld gekregen over welk soort organisaties wellicht beter bij mij passen en welke organisaties juist niet goed bij mij passen. Voordat ik bij de MAA zat, had ik geen duidelijk beeld over welke bedrijven in marketing actief zijn.
Hoe is het om MAA met je studie te combineren?
Voor mij is het goed te combineren. Voordat je begint aan een bestuursjaar (of commissie) weet je dat je drukker zal zijn, dus daar moet je op anticiperen. Je zal je tijd efficiënter moeten indelen en flexibel met tijd moeten kunnen omgaan. Dit kan je jezelf snel aanleren door goed te plannen.
Wat was tot nu toe het leukste moment van het afgelopen jaar?
De Careers Beyond Borders reis was een van de leukste momenten van het jaar. Naast deze reis is de open drinks in september, waar de MAA vaak veel nieuwe leden werft, ook een leuk moment! Het geeft goede motivatie als je na een zomer van voorbereiding ziet dat er veel geïnteresseerde studenten op de open drinks afkomen.
Zou je het nog een keer doen als het kon?
Ja! De voordelen van een bestuursjaar in je studententijd kan je nergens anders opdoen.
Hoe ziet de toekomst er voor jou uit na MAA?
Na de MAA ga ik mijn master afronden, naast te blijven werken. Voor zover ik nu weet, wil ik later terecht komen bij een marketing consultancy of een marketing analytisch bedrijf.
Lijkt deze functie iets voor jou? Solliciteer dan nu door je CV, motivatiebrief (ENG/NL) en je resultaten van de 16 personalities personality test te mailen naar career-officer@ma-amsterdam.nl. Geef in je sollicitatie 2 functies aan waar je interesse in hebt! De sollicitaties vinden plaats van 20 april t/m 1 mei en het nieuwe bestuur wordt op 1 mei bekend gemaakt!