Interview oud student consultant | #2 Michiel

Benieuwd naar hoe oud student consultants terugkijken op hun tijd bij IRP? Vandaag lees je het tweede interview uit een serie interviews met consultants die ieder een ander perspectief hebben op wat IRP is. Elk met een ander verhaal, leuke quotes en tips voor aankomende sollicitanten!

Ons tweede interview is met Michiel. Michiel was afgelopen jaar naast student consultant ook Penningmeester van IRP.

Kun je iets vertellen over je (studie)achtergrond?
Toen ik begon met IRP startte ik aan de master Fiscaal Recht in Leiden. Ik was de enige rechtenstudent bij IRP, maar dat maakte het ook een leuke uitdaging. Tijdens IRP ben ik in Leiden blijven wonen dus heb ik met OV op en neer gereisd.

Hoe ben je bij het IRP gekomen?
Ik werd door een oud IRP’er op het project geattendeerd. Daarna heb ik het informatiepakket opgevraagd en daardoor was ik enthousiast geworden. 

Waarom ben je bij het IRP gegaan?
Voordat ik heb gesolliciteerd had ik met meerdere IRP’ers gesproken die het jaar voor ons hadden deelgenomen. Na het horen van hun ervaringen wilde ik me ook opgeven. Ze hadden namelijk enthousiaste verhalen over het project an sich, de reis en de groep!

Kan je ons vertellen over jouw rol binnen het IRP?
Ik was de penningmeester van het project. Ik was verantwoordelijk voor de contracten/facturen en de uitgaven van het project. Mijn studierichting was daarbij erg handig. 

Wat heb je allemaal geleerd door deel te nemen aan het IRP?
Het mooie aan IRP is dat je veel verschillende skills kan toepassen en kan oefenen. Samenwerking en communicatie zijn bijvoorbeeld heel belangrijk. Hoe ga je als groep het project aan en wat is iedereen zijn rol binnen de groep? Daarnaast leer je flink doorzetten tijdens de acquisitie en ervaar je hoe je je dient op te stellen tegenover een potentiële partner.

Hoe was het om op reis te gaan?
Geweldig! Om met zijn alle het vliegtuig in te stappen wetende dat je de benodigde opdrachten binnen hebt was een mooi moment. De laatste maand voor vertrek waren we bovendien al begonnen met voorbereidende onderzoek, dus we waren er helemaal klaar voor om te gaan. 

Hoe was het om onderzoek te doen in het buitenland?
Ook geweldig. Super interessante ervaring, veel kennis opgedaan. Niet alleen voor het project, maar ook over zakendoen in het buitenland en cultuurverschillen. De maand vloog voorbij. 

Wat was het leukste moment van het afgelopen jaar?
Met de hele groep hebben we meerdere activiteiten gedaan in het jaar. Maar het weekendje weg in Limburg vond ik het mooist. 

Zou je het nog een keer doen als het kon?
Zeker! 

Hoe ziet de toekomst er voor jou uit na het IRP?
Laatste mastervakken afronden en daarna aan de bak! 

Heeft Michiel je overtuigd om te solliciteren voor de rol als student consultant? Klik hier om te solliciteren!