Interview bestuur | #2 Treasurer diede

Interesse in een bestuursjaar bij het International Research Project? In deze serie interviewen we de huidige bestuursleden om jou een kijkje te geven in hoe een bestuursjaar er nou precies aan toe gaat! Vandaag aan het woord, onze Treasurer Diede!

Kun je iets vertellen over je (studie)achtergrond?
Ik heb een bachelor Bestuurs-en Organisatiewetenschap gedaan aan de VU en daarna (tijdens mijn IRP jaar) de Business Administration master in de richting International Management gedaan aan de UvA.

Hoe ben je bij het IRP gekomen?
Via een oud-IRP’er. Wij hadden dezelfde bachelor gedaan en ik kwam haar later ook weer tegen op de UvA. Zij heeft mij toen helemaal enthousiast gemaakt met verhalen.

Waarom ben je bij het IRP gegaan?
Het was eigenlijk een hele impulsieve actie. Ik had geen idee dat het IRP bestond, maar toen ik ervan hoorde was ik meteen enthousiast. Je leert veel nieuwe mensen kennen wat altijd leuk is en met elkaar ga je een heel mooi project neerzetten.

Kan je ons vertellen over jouw rol binnen het IRP?
Binnen het bestuur vervul ik de rol als penningmeester. Ik ben verantwoordelijk over de financiën en de contracten met partners van het IRP. Dit klinkt misschien een beetje saai, maar dat is het totaal niet. Het is een super verantwoordelijke functie en ik heb er veel van geleerd. Hiernaast ben ik ook verantwoordelijk voor het organiseren van de trainingen door het jaar heen. Ook draag ik mijn steentje bij aan de acquisitie van het project en begeleid ik een sectorgroep. Kortom een hele veelzijdige functie.

Wat zijn jouw leukste bestuurstaken?
Denk dat er geen specifieke taak is die ik het leukst vind. Wat mijn taak binnen het bestuur zo leuk maakt is dat het heel veelzijdig is. Geen week is hetzelfde en dat maakt het denk ik heel leuk! Misschien leuk voor mensen om te weten. Ik heb geen financiële achtergrond vanuit mijn studie. Dit is ook geen vereiste voor de functie. Zolang je interesse hebt om het allemaal te leren dan komt het helemaal goed!

Wat vind je het meest waardevol aan je IRP ervaring?
Ik heb er veel vrienden aan overgehouden (nu al) en het is gewoon heel leuk om van elkaar te leren door het project☺.

Hoe is het om het IRP met je studie te combineren?
Studie en IRP zijn goed te combineren. Bij mijn master heb je een aantal verplichte colleges per week en de moet je zelf doen. Dit zorgt ervoor dat ik goed mijn eigen tijd kon indelen. Af en toe is het wel druk, maar wel echt de moeite waard. Je zal je in ieder geval niet vervelen.

Wat was tot nu toe het leukste moment van het afgelopen jaar?
Er zijn eigenlijk twee momenten geweest dit jaar die ik even wil benoemen. Ten eerste het beleidsweekend. We zaten in Purmerend waar echt niks te beleven was, maar dat was wel heel goed voor de bonding. We hebben heel het weekend plannen gemaakt voor de rest van het jaar, maar er was ook veel tijd voor gezelligheid. Een weekend wat denk ik heel waardevol was voor de rest van het jaar omdat je elkaar goed leert kennen. Het tweede moment wat ik super leuk vond was toen de groep compleet was. Ik kreeg zoveel energie van alle nieuwe mensen om mij heen en het gaf veel vertrouwen voor de rest van het jaar.

Zou je het nog een keer doen als het kon?
Ons jaar zit er natuurlijk nog niet op, maar ik zou het zo nog een keer doen. Ook kan ik het iedereen aanraden. Studeren is leuk maar daar heb je niet de kans om alles wat je hebt geleerd toe te passen in de praktijk. Dit is wel mogelijk tijdens een bestuursjaar!

Hoe ziet de toekomst er voor jou uit na het IRP?
Momenteel ben ik nog bezig met mijn masterscriptie en met IRP. Ik ben vanaf juni afgestudeerd en ga dan beginnen met solliciteren.

Heeft Diede je helemaal enthousiast gemaakt voor de functie van Treasurer? Solliciteer dan nu door je CV, motivatiebrief (in het Engels) en je resultaten van de 16 personalities personality test te mailen naar career-officer@ma-amsterdam.nl. Geef in je sollicitatie 2 functies aan waar je interesse in hebt! De sollicitaties vinden plaats van 21 april t/m 1 mei en het nieuwe bestuur wordt op 1 mei bekend gemaakt!